Mislila je da nikada neće postati majka, no dogodilo se čudo koje je zaprepastilo liječnike

Žena je mislila da zbog svog fenomena nikada neće postati majka, no dogodilo se čudo koje je iznenadilo i nju i liječnike.

Caroline Wortman (30) iz Georgije (SAD) rodila je dvoje djece u istoj godini, a na njezino zaprepaštenje, kao i na iznenađenje doktora, bebe su rasle u različitim maternicama, pošto ih ona ima dvije.

Njoj je, naime, dijagnosticiran didelfija maternice, što znači da je od rođenja imala dva reproduktivna sustava. Najprije je pomislila da je neplodna i da s takvim neobičnim fenomenom nema šanse roditi.

No, blagoslov joj se osmjehnuo prvo u siječnju kad je rodila kći Josie, a zatim šest mjeseci kasnije liječnici su ustanovili da je ponovo trudna, ovog puta u drugoj maternici, a ona i suprug oko Božića dobili su i sina Brooksa.

– Iskreno sam slegla ramenima jer nisam znala kakve implikacije mogu biti. Pitala sam doktoricu još kao 18-godišnjakinja šta znači imati dva grlića maternice, na šta je ona odgovorila da postoji mogućnost da ostanem neplodna. Dva mjeseca kasnije, osim dva grlića otkrivene su i dvije maternice, a liječnici su ostali pri stavu da ću teško zatrudnjeti u budućnosti – rekla je Caroline.

S mužem se vjenčala 2019. godine, a već u travnju 2020. je počela gubiti menstruaciju i na pregledima je ustanovljeno da je trudna.

Kad je rodila u siječnju prošle godine, nakon šest mjeseci ponovno je osjetila mučninu i iste simptome kao prvog puta.

Drugi porođaj je također prošao bez problema, a Caroline ohrabruje sve žene koje misle da imaju zdravstvenih problema, da ne gube nadu da će se jednog dana ostvariti kao majke.