Mama ponosno objavila fotografije svoga sina nakon što je stranac upitao „što ne valja s njegovim licem?“

Mama je na društvenim mrežama ponosno objavila fotografije svog sina koji je rođen s deformiranom usnom i nepcem.

Kada je Sara Heller bila 24 tjedna u trudnoći i nosila svoga sina, ultrazvuk je pokazao da će se roditi s deformiranom usnom i nepcem. Sara i njezin partner Chris bili su šokirani, ali shvatili su da je predivan kakav je i odlučili su podijeliti što više njegovih fotografija.

Napisala je: „Google mi je rekao da neću moći dojiti svoje dijete, da možda nikada neće hodati i da će njegov razvoj biti otežan. Iako mi je Google rekao što sve moj sin neće moći raditi, nije mi rekao sve ono za što će on biti sposoban.“

„Pitali su nas želimo li nastaviti sa trudnoćom“, rekao je Chris. Na sreću, odlučili su zadržati sina i pružiti mu najbolji mogući život.

Mali Brodi rodio se 2016., sa deformiranom usnom i nepcem zbog kromosoma koji je nedostajao. Njegovo je stanje toliko rijetko da je u svijetu zabilježeno samo 9 slučajeva.

Savjetovali joj da zbog deformacije pobaci sina: Ali ona nije odustala, a  mališan danas izgleda ovako

Sara i Chris bili su odlučni da će promijeniti percepciju ljudi oko sebe, pa je Sara počela bilježiti njihovo putovanje. Rekla je: „U redu je biti ponosan na svoju bebu, bez obzira na okolnosti. Htjeli smo promijeniti sliku na Facebooku/Instagramu koje su prikazivale ultrazvuk/novorođenče/slike prve godine. Htjeli smo raširiti svijest o deformiranim usnama i nepcima.“

Na žalost, kako to biva sa društvenim medijima, nisu svi bili susretljivi u svojim komentarima. Jedan je komentar na Instagramu čak glasio „Što ne valja s njegovim licem?“

No, obitelj je dobila i mnoštvo podrške, uključujući i velikodušnu donaciju od stranca koji ih je vidio u restoranu. Sara je bila vani s malim Brodyjem s nekoliko prijatelja, a konobar je dobio ček s 1000 dolara na kojem je pisalo „Za predivnu bebu“.

„Iz mojih očiju su potekle suze, a u srcu sam osjećala nevjerojatnu sreću“, dodala je Sara. Ček je pomogao u otplaćivanju nekih medicinskih računa za dječaka. „Velikodušnost potpunog stranca vratila mi je vjeru u čovječanstvo“, rekla je Sara.

„Iskustvo roditeljstva s Brodyjem me poučilo da je ljudima stalo. Stranci diljem zemlje žele čuti njegovu priču i žele za njega moliti“, dodala je.

2017. godine Brody je prošao svoju prvu operaciju, a očekuje se da će trebati nekoliko godina da se razvije.

Savjetovali joj da zbog deformacije pobaci sina: Ali ona nije odustala, a  mališan danas izgleda ovako