Liječnik se pomolio za 8-godišnju djevojčicu stradalu u sudaru – 11 godina poslije vidi Božje djelo

Liječnik se pomolio za djevojčicu koja je stradala u sudaru. Nakon 11 godina vidio je Božje djelo. Gotovo da nije bilo ni traga ikakvoj šteti načinjenoj njenom licu.

„Otišao sam i pomolio se jer mi je za ovaj slučaj Božja pomoć bila potrebnija no ikad.“

Makenzie Wilgus imala je tek 8 godina kada je doživjela strašnu prometnu nesreću koja ju je skoro koštala života.

Zavezan pojas joj je doslovno ogulio lice od vrata pa sve do obraza te joj je čak razrezao i dio jezika.

Kada je dovežena u operacijsku salu, sve što je doktor Ronald Morton mogao vidjeti bile su kosti. Imao je priliku svjedočiti mnogim groznim slučajevima tijekom svojeg radnog iskustva, ali ovaj ga je posebno prestrašio.

„Lice je bilo oguljeno od donje čeljusti pa sve do gornje i sve što ste mogli vidjeti bio je kostur.“

Iako je dr. Morton bio prilično iskusan liječnik, znao je da ovaj pothvat ne može svladati potpuno sam. Nije mogao prestati razmišljati o tome da ako bi ovo bila njegova djevojčica, želio bi da ju se tretira najsavršenijom njegom. Ali, ozljeda Makenzie bila je daleko od onoga što je područje medicine moglo izlječiti samostalno.

Bila mu je potrebna Božja ruka u ovoj operaciji.

„Otišao sam i pomolio se jer mi je Božja pomoć za ovaj slučaj bila potrebnija no ikad“, rekao je dr. Morton. „Što da vaša djevojčica leži ondje, željeli biste da doktor da sve od sebe. Rekao sam odmah da se moramo baciti na posao.“

On je čak i Makenzienoj majci Jennifer rekao: „Želio bih da se to dogodilo meni, ne njoj.“

Doktor Morton mi je rekao: „’Dat ću sve od sebe da ponovno bude ona stara.’ To je i učinio.“ – rekla je Jennifer.

Nakon 800 šavova i 4 sata operiranja, ova je ekstenzivna operacija završila, no samo je vrijeme bilo to koje je trebalo pokazati kakve će dugotrajne posljedice od ožiljaka njezino lice podnositi.

11 godina nakon nesreće, kada su se prvi puta ponovno vidjeli, dr. Morton se sam uvjerio kako sada njezino lice izgleda. Rezultat je bio čudesan. Gotovo da nije bilo ni traga ikakvoj šteti načinjenoj njenom licu.

Zagrlili su se uplakani, dok se dr. Morton divio Božjem djelu.

lijecnik-se-pomolio-za-8-godisnju-djevojcicu-stradalu-u-sudaru-2

„Ona je predivna djevojka. Na njoj se očituje mnogo veće djelo nego što je samo moje iskustvo. Za 8-godišnjakinju koja prođe takvo što i izađe još snažnija iz toga, jednostavno je nevjerojatno.“, rekao je Morton.

A sada, Makenzie se nada da njegovo dobro djelo može ‘proslijediti’ na način da sama pođe medicinskim vodama. To je njezin san otkad je dr. Morton pridonio njezinom toliko značajnom oporavku.

„Dugo sam vremena tijekom odrastanja željela biti medicinski tehničar, upravo zbog njega. Stoga sam se odlučila za sestrinstvo. Nadam se da ću jednog dana biti baš poput njega.“ – rekla je Makenzie.

Dr. Morton kaže kako nije mogao dobiti bolju nagradu.

„Znati da utječete na nečiji život toliko da ga pokrenete u pozitivnom smjeru – ne možete tražiti ništa više od toga.“, rekao je kroz smiješak.