Kada se probudila, ova je mama trojki našla mrtvog sina

Bethanie Bullas majka je trojki. Jednog se jutra probudila da bi našla jedno dijete, sinčića, licem prema dolje i mrtvog.

Progovorila je o događaju kako bi upozorila roditelje na ono što se naziva iznenadna dojenačka smrt (SIDS).

Njezin je sin Rogan imao samo 19 mjeseci kada se dogodila tragedija. Njoj i partneru Vijayu nije bilo lako osnovati obitelj. Nakon dva pokušaja umjetne oplodnje liječnici su im došli s veselim vijestima.

Trudnoća je dobro prošla a ona je rodila dva dječaka, Rogana i Rica, te djevojčicu Amiyu.

„Rogan je bio veseo dječak i činio se sasvim dobro tog dana kada je preminuo“, prisjetila se Bethanie.

Tragično je jutro bilo kao i svako drugo. Prva se probudila kći a tata je pripremio tri bočice. Nakon nekoliko minuta Bethanie je čula zvukove iz dječje sobe.

Kada je ušla u sobu Rico je bio budan a Rogan je bio licem prema dolje. Ovakav položaj za njega nije bio neuobičajen, pa se Bethanie nije uznemirila. No kada je pokušala uzeti Rica i nahraniti, dječak je počeo vrištati i gledati u Rogana. Kada je Bethanie posegnula za Roganom, osjetila je da je njegovo malo tijelo „hladno i kruto“.

„Kada sam ga okrenula srce mi je potonulo. Bio je krut, ruke kraj lica, plave usne i nije disao“, prisjetila se.

Tijekom nekog trenutka u noći Rogan je preminuo u snu, bez posebnog razloga. Nakon autopsije, liječnici su za razlog smrti naveli sindrom iznenadne dojenačke smrti (SIDS).

Ovaj se sindrom javlja kod male djece, najčešće do prve godine života. Naizgled zdrava djeca legnu spavati i nikada se ne probude.

„Nikada prije nisam čula za SIDS, ali kažu da se događa češće nego ljudi misle. To je jedan od najčešćih uzročnika smrti djece, a o tome nitko ne govori“, rekla je Bethanie.