Instagram / Sestre Ramović prekinule saradnju s brendom, povezan je s ratnim zločincem

Sestre Ramović, Šejla i Lejla, otkazale su saradnju sa brendom Cocopat, koji se bavi prodajom ženskih torbi. Razlog je taj što su vlasnice brenda porodično povezane sa Darijem Kordićem, osuđenim ratnim zločincem za nedjela u Ahmićima.

Priča o porodičnoj vezi Kordića i vlasnica brenda u javnost je isplivala prije nekoliko dana.

Ovim povodom Šejla Ramović, sestra pjevačice Džejle i popularna bh. influenserica, oglasila se preko Instagram storyja.

“S obzirom da se ovih dana uveliko priča o jednoj jako ozbiljnoj temi koja se povezuje sa brendom Cocopat, a s kojim Ramović Lejla i ja sarađujemo već godinama, želimo da se povodom cijele situacije obratimo vama koji nas pratite.

Kao što je sve vas šokirala informacija o povezanosti porodice koja stoji iza pomenutog brenda sa počiniocem zlodjela u Ahmićima 1993. godine, tako je šokirala i potresla i nas, jer smo za istu saznale kada i vi, tj. prije nekoliko dana.

Svakodnevno dobijamo ogroman broj poruka u inboks, neke su poslate čisto informacije radi, a neke su i jako uvredljivog sadržaja. Osim toga, naše prezime se pominje u mnogobrojnim objavama u negativnom kontekstu vezano za ovu priču. Napominjemo, nismo bile upoznate sa svim informacijama koje trenutno kruže, a da jesmo, sigurno ne bismo započinjale saradnju”, napisala je Šejla.

Na kraju je dodala da ona i sestra Lejla prekidaju svu saradnju sa brendom Cocopat jer “osuđuju sve ratove i sve ratne zločince.”

Foto: Instagram/ramoviceva: Story Šejme Ramović povodom prekida saradnje s brendom Cocopat