Gatanje iz kafe: Istina koju svi trebaju znati!

Gatanje iz kafe za neke je samo zabava i ne vide ništa loše u tome. No, ovaj način proricanja sudbine je opasan i Bog ga osuđuje.

Vještina proricanja sudbine iz taloga kafe , vina ili listića čaja ima čak svoj stručni naziv – taseografija. Riječ proricanje dolazi od latinske riječi divinare, što znači “predvidjeti” ili “biti nadahnut od boga”.

Baviti se proricanjem sudbine znači otkriti skriveno znanje nadnaravnim sredstvima. Ono se još naziva vračanje ili gatanje i radi se o okultnoj praksi. Od antičkih vremena ljudi su gatali kako bi ponajprije zaradili.

Praksa se nastavila do danas. Tako oni, koji tvrde da imaju nadnaravni uvid, čitaju dlanove, gledaju u kafu, listove čaja, tarot karte i još mnogo toga.

Gatanje iz kafe se prakticira nakon što se kafa popije, a šoljica se okrene naopako da talog izađe na tanjurić. Tada je proricatelj okreće, gleda u šoljicu i dopušta mašti da se poigrava s oblicima koje vidi. Oni se tada tumače intuitivno ili pomoću sustava simbolike, npr. zmija (neprijateljstvo), djetelina (sreća), planina (prepreka na putu) …

Gatanje u bilo kojem obliku je grijeh. To nije bezazlena zabava ili zamjenski izvor mudrosti. Kršćani bi trebali izbjegavati bilo kakvu praksu vezanu za proricanje, uključujući gatanje, astrologiju, vračanje, tarot karte, bajanje … Svijet duhova je stvaran.