DOKTOR OTKRIO 3 NAMIRNICE KOJE OBARAJU VISOK KRVNI PRITISAK: Jedite ih SVAKOG DANA

Britanski doktor Kris Stil predložio je da tri namirnice uvrstite u redovnu ishranu ako želite da smanjite vrednosti krvnog pritiska

Najčešći simptomi visokog krvnog pritiska su glavobolja, mučnina i povraćanje. Kada “gornji” pritisak pređe 140, a “donji” 90, smatra se da je pritisak povišen, a na njegovu vrednost utiče niz faktora: životno doba, nasledni faktori, ishrana, fizička aktivnost, eventualna terapija.

Hipertenzija može povećati rizik od komplikacija opasnih po život, kao što su srčani udar i moždani udar.

Ako patite od visokog pritiska, prvo što će vam lekari savetovati jeste da korigujete ishranu: smanjite upotrebu soli, unos zasićenih masti, a pojačate udeo voća i povrća.

Britanski doktor Kris Stil predložio je da tri namirnice uvrstite u redovnu ishranu ako želite da smanjite vrednosti krvnog pritiska.

“Svakoga dana pijte jogurt ( nikako voćni jer on ima dodatak šećera), jedite orahe i pijte biljne čajeve – posebno hibiskus”, rekao je doktor Stil i istakao da je istraživanje u studiji koja je obuhvatila 915 odraslih osoba pokazalo da je jogurt dragocen u borbi protiv hipertenzije.

“Jogurt sadrži niz mikronutrijenata, uključujući kalcijum, magnezijum i kalijum, koji su uključeni u regulisanje krvnog pritiska”, tvrdi on.