Dječak s Downovim sindromom pomaže u brizi oko svoja tri brata invalida

Nakon što su ga posvojili američki roditelji Jeremy i Nicole, Simon Clark preselio se iz svoje domovine Bugarske kod svoje nove obitelji.

Unutar kraćeg vremenskog razdoblja, Simon je već pomagao oko kućnih poslova i oko svoje trojice braće Alexa, Davida i Jona sa invaliditetom.

Simon koji ima samo 4 godine pomaže u hranjenju i odijevanju svoje braće, a čak ih ušuškava u krevet. Njegov brat Alex ima Downov sindrom dok ostala braća, David i Jon imaju cerebralnu paralizu. Osim činjenice da je Simon vrlo mlad, još je nevjerojatnije kako on to sve radi iako i sam ima Downov sindrom.

Njegovi roditelji kažu kako se Simon, dok ne pomaže oko svoje braće, voli igrati u vrtu i isto tako uživa u nogometu. Jeremy je rekao: „On jako uživa biti u društvu svoje braće tako da je odmah počeo i brinuti se oko njih. Otkako nam se Simon pridružio dani su postali duži, započinju malo ranije i završaavaju malo ranije. Ostaje više vremena za biti dobar roditelj. Simon voli biti s ljudima“.

„Iako može pričati bugarski još uvijek ne zna engleski, ali od naše četvero djece on je najpričljiviji, tako da zna reći ”mama” i ”tata”. On još uvijek uči, no uvjereni smo da će brzo savladati jezik, dok ne možemo reći isto i za njegovu braću“, dodao je.

„Odgajanje četvero djece s posebnim potrebama zahtijeva puno truda jer postoji toliko toga što morate učiniti. Ključ je u pronalasku radosti u svakoj od tih aktivnosti. Vođenje brige o toj djeci može biti izvrsno iskustvo. Ona su uvijek uzbuđena i puna radosti. Ona postanu sretna zbog jednostavnih stvari koje bi ostala djeca ponekad mogla uzeti zdravo za gotovo“.

Simonova majka Nicole je bila medicinska sestra deset godina prije nego što je odlučila biti kućanica kako bi se bolje mogla brinuti o djeci. Ona sada može voditi brigu o svim njihovim dnevnim potrebama i sretna je kada vidi da joj Simon pomaže.

Simon je četvrto bugarsko dijete koje je par posvojio. Par tvrdi da je uistinu ispunjavajuće iskustvo pružiti toj djeci dobar početak u životu. Nadaju se da će Simon (koji je originalno imao ime Zadock) pomoći svojoj braći da napreduju.