DANAS SE SVI UTRKUJU ZA RECEPT TURSKIH PRŽENICA: Bolje su od SRPSKIH, evo i zašto (RECEPT)

“Nećemo da grešimo dušu, želimo da svako jutro jedemo ove prženice”

Potrebni sastojci:

jaja – 3 komad

hleb – 8 kriški

ulje – za prženje

kiselo mleko – 400 g

soda za hleb – 1 prstohvat

so – 1 prstohvat

foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

Način pripreme:

Uzmite kriške hleba i isecite ih po sredini.

Zagrejte ulje u tiganju.

U posudu razbijte jaja i umutite sa prstohvatom soli. Dodajte kiselo mleko i sodu i ponovo umutite.

Kada se ulje zagreje potapajte kriške u smesu i pržite dok ne postanu zlataste.

Gotove prženice ostavite na kuhinjskom ubrusu ili salveti da se ocede od suvišne masnoće.

Servirajte sa slatkom po izboru ili sa čime volite.

Prženice na turski način su gotove.

Izuzetno ukusne i vazdušaste prženice!