BILA JE NA VRHUNCU KARIJERE A ONDA SE ZAMONAŠILA: Glumica danas obitava u pustinji, njena majka šokirala javnost!

Edita je u jednom intervjuu objasnila da se odlučila na promenu zbog razočarenja površnošću života.

Hrvatska glumica Edita Majić pre 19 godina u jeku popularnosti odlučila je da napusti dotadašnji život i posveti se isposništvu.

Ova vest je šokirala javnost, a više od decenije je sestra u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili. Otišla je u svet bosonogih karmelićanki i svoj život posvetila Bogu.

Jedna je od sestara koja ne izlazi iz manastira, nema grejanje u sobi, toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slame, a veći deo godine provodi u postu i molitvi.

Mani Gotovac, spisateljica s kojom je Edita sarađivala, svojevremeno je izjavila da je glumica pokušavala bezuspešno da preboli nesrećnu ljubav, kao i da je konzumirala narkotike, a pominjao se čak i heroin. Navodno, na kraju je rešila da pobegne od svega.

Ipak, Editina porodica je ovo demantovala, a ona lično je iz Avile poslala pismo u kome je istakla da to nije istina, te da Mani i ona nisu prijateljice.

Edita je u jednom intervjuu objasnila da se odlučila na promenu zbog razočarenja površnošću života.

– Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje… ovih nekoliko godinica proživeti što lepše…, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopšte da ne postojim – rekla je glumica.

Sestra Edita je 2017. odlučila da započne život izvan samostana, u pustinji. Njena majka Jadranka je u septembru 2017. godine progovorila o sudbini svoje ćerke i otkrila detalj – da je odlučila da ode u pustinju i da živi kao pustinjakinja.

– Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći.

foto: Printscreen/jutjub