Bespovratno 1.000 evra za svako domaćinstvo: Treba da popunite ovu prijavu (FOTO)

Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u domaćinstvima u Srbiji ćei finansirati troškove za zamenu stolarije u iznosu od 50 odsto ukupne vrednosti radova.

Prijava ima pet stavki. Prva je popunjavanje formulara koji se dobija u lokalnoj samoupravi, drugi papir je kopija lične karte svih članova domaćinstva, treća stavka je rešenja o legalizaciji i građevinskoj dozvoli ili potvrda da je objekat u procesu ozakonjenja, kao i kopija poslednjeg računa za struju.

Cena koju domaćinstvo mora da plati za zamenu stolarije u stanu veličine 60 kvadratnih metara procenjuje se na oko 2.000 evra.

Država je spremna da pokrije troškove polovine tog iznosa dok će ostatak platiti građani sa kojima nadležni potpišu ugovore o bespovratnoj novčanoj pomoći.

Foto: Printscreen/RTS

Za sprovođenje ovog projekta je obezbeđeno 224 miliona dinara, dok su opštine za potrebu zamene stolarije izdvojile oko 235 miliona dinara.

Najviše novca iz sopstvenog budžeta izdvojili su Beograd, Niš, Zrenjanin, Valjevo, Smederevska Palanka, Majdanpek, Stara Pazova, Raška po 10 miliona dinara.