BAKLAVA SA ORASIMA KAKVU DO SADA NISTE PROBALI: 1 sastojak menja ukus, domaćice ovo morate da dodate (RECEPT)

Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno

Idealna porodična poslastica.

Sastojci:

Jedno pakovanje kora za pitu

125 g maslaca 1 ili 1

dve šolja oraha

ekstrakt vanile

tri šolje šećera

dve šolje vode

Priprema:

Kore podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu kora pospite sa 1/3 rastopljenog maslaca, a drugu polovinu krupnije samlevenih oraha. Uvijete dobro u rolat i ponovite proceduru sa drugom korom.

Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno.

Odozgo pospite sa preostalom 1/3 rastopljenog maslaca. Stavite baklavu da se peče u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Pripremite šećerni sirup sa vanilom, stavite ga da provri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi i prelijte sa njim hladnu baklavu. Pospite baklavu mrvljenim orašastim plodovima odozgo i servirajte nakon što malo odstoji.