19-GODIŠNJAKINJI SNIMILI PLUĆA, PA UGLEDALI NAJŠOKANTNIJU STVAR IKAD: Lekar je morao to da uradi (FOTO)

– Saznala sam ovo tek s 19 godina… Iako, jednom sam bila na pregledu kod svog lekara i rekao je da mi se srce jače čuje na desnoj strani. Ipak, ne možete tek tako postaviti ovu dijagnozu koja je prava retkost – priča Kler

Kler Mek, 19-godišnjakinja iz Čikaga, prošli mesec posekla se bodljikavu žicu, pa je brzo otišla u bolnicu po inekciju protiv tetanusa.

Nakon što se posekla na bodljikavu žicu, došla je kod lekara da primi tetanus. Tamo su lekari primetili da jako kašlje, pa se požalila na česte prehlade. Napravili su rendgen kako bi proverili ima li infekciju pluća, a ono što su videli na nalazima ih je iznenadilo. Lekar ju je pitao zna li da je njeno srce na suprotnoj strani nego što je uobičajeno, a Kler je rekla da to prvi put čuje.

– Saznala sam ovo tek s 19 godina… Iako, jednom sam bila na pregledu kod svog lekara i rekao je da mi se srce jače čuje na desnoj strani. Ipak, ne možete tek tako postaviti ovu dijagnozu koja je prava retkost – priča Kler koja je svoju situaciju ispričala na TikToku i postala viralna – pogledalo ju je više od 3 miliona ljudi, prenosi The Sun.

foto: Printscreen/Youtube

– Dekstrokardija nije opasno stanje – ako do sada nije imala nikakve smetnje, verovatno niti neće, tvrde lekari.