105-godišnji djed je posjetio baku za godišnjicu braka: Riječi koje joj je rekao su slomile unuku srce (VIDEO)

105-godišnji djed je posjetio svoju 100-godišnju suprugu za 80.-u godišnjicu braka, a onda je rekao nekoliko riječi koje su slomile srce njihovog unuka.

Dok sam odrastala, imala sam sreće pa su mi susjedi bili stariji par. Odnosili su se prema meni i mojoj obitelji kao da smo im unuci.

Svaki posjet njihovoj kući bio je kao iz filma. Pozdravili su nas puni ljubavi i zagrljaja, davali bi nam ukusne talijanske deserte na šarenim tanjurićima uz hladne čaše mlijeka.

Nismo ih mogli samo pozdraviti i otići. Naše bi posjete njihovoj kući trajale najmanje pola sata. Sjedili bismo i slušali njihove priče o prošlim danima i vremenu kada su se upoznali.

Dok sam bila dijete nisam razmišljala o braku. Nisam mogla zamisliti biti s nekim 40 ili više godina kako je bio slučaj s mojim susjedima. Dok sam odrastala, počela sam razumijevati kako nas ljubav oblikuje u ljude koji trebamo postati. Ona otvara nove prostore u našim srcima kako bi mogli pustiti druge ljude unutra.

Dok sam volontirala u lokalnim staračkim domovima i razgovarala s mudrim stanarima, naučila sam mnogo o tome kako su tako dugo ostali u braku. To zahtjeva odličnu komunikaciju, slušanje, strpljenje i poštovanje, uz još neke druge stvari.

Na žalost, većina današnjih brakova nije tako trajna. U Americi je broj rastava od 2014. godine vrtoglavo porastao. Ukupan broj razvoda je užasnih 813 862.

Na svu sreću postoje parovi koji su prešli sve prepreke i ostali zajedno. Gabe Jacobs je snimio snimku svog djeda i bake večer prije nego su proslavili svoju 80-u godišnjicu braka.

Arthur ima 105 godina te je došao posjetiti svoju 100-godišnju suprugu Marciu u staračkom domu. Gabe je pitao svoju baku sjeća li se svog vjenčanja.

Iako Marcia ne može komunicirati dobro kao prije, ljubav ovog para bila je očita zbog načina na koji su se gledali u oči, a glasovi su im bili ispunjeni ljubavlju.

„Volio sam te 80 godina, draga. To je jako dugo“, rekao je Arthur dok je držao ruku svoje supruge.

Marcia je poljubila njegovu ruku dok se on prisjećao njihovog zajedničkog života.

„Imali smo samo 20 godina kada smo se oženili“, rekao je.

„Stalno mi nedostaješ“, dodao je sa suzama u očima.

Prema Gabeu, njegovi su djed i baka najstariji par u Americi. Njihova ljubav je svima očita te je rekao da je „ponosan što (je) potomak ovih superljudi.“