Sastojci: 400 g kadaifa, 100 g šećera, 100 g putera, 2 pudinga od vanilije, 6 dl mlijeka, 4 kašike šećera, 2 vanilin šećera, 250 g mascarpone sira, 4 lista želatina, 0,5 dl slatkog vrhnja, 150 g prženih krupno mljevenih lješnika.
Priprema:
1. Kadaif usitniti rukama, posuti kristal šećerom i otopljenim maslacem.
2. Izmiješati dobro i zapeći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni. Promiješati nekoliko puta prilikom pečenja.
3. Kada se šećer otopi (ne smije da se karamelizira) i kadaif dobije zlatno-žutu boju izvadite ga iz rerne i ohladite.
4. Staviti da provri 500 ml mlijeka, šećer i vanilin šećer. U 100 ml mlijeka dodati 2 kesice praha za puding i izmiješati pa ih zatim dodati u mlijeko i kuhati dok se puding ne zgusne. Prekriti ga prozirnom folijom i ohladiti.
5. Listove želatina staviti u hladnu vodu da nabubre, ocijediti ih i otopiti u vrhnju koje smo prethodno zagrijali. Vrhnje dodati u mascarpone, miksati uz dodavanje ohlađenog pudinga.
6. U kalup za torte redati sloj ohlađenog kadaifa, posuti lješnicima pa premazati kremom i redom tako. Ohladiti dobro prije skidanja obruča kalupa.