Muškarac koji nije oprao kosu već 6 godina tvrdi da je to lijek protiv njenog opadanja

Nedavno je na TikToku osvanuo video Afrikanca koji je prije šest godina digao ruke od pranja kose i korištenja proizvoda poput šampona i regeneratora, a danas, tvrdi, to je razlog što ima zdravu i bujnu kosu.

Nick Coetzee iz Cape Towna bio je student kada se počeo suočavati sa opadanjem kose koje se intenzivno pojačavalo iz dana u dan.

Naposlijetku došao je do tačke kada je nalazio grumenčiće kose na odjeći zbog čega priznaje da je sa sobom svakodnevno morao nositi i presvlaku.

“Nosio sam dodatnu košulju na časove. Znao sam da će mi do kraja prvog predavanja odjeća biti prekrivena dlačicama”, ispričao je u videu kojeg je pregledalo preko 10 miliona ljudi.

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋🏼 #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris – Else

U potrazi za rješenjem, Nick se dosjetio kako bi za njegovo pretjerano opadanje kose krivac mogle biti razne hemikalije koje se nalaze u preparatima za kosu koje je svakodnevno koristio. Tako, odlučio je da ih sve izbaci i kosu skroz prestane prati.

“Iznenađujuće, moja kosa postala je mnogo zdravija”, rekao je Nick kojem je ovo šesta godina od njegovog posljednjeg korištenja šampona i regeneratora.

Također, otkrio je pokret pod nazivom “nopoomovement” kojem se priključuju ljudi širom svijeta koji, baš poput Nicka, vjeruju da su proizvodi za kosu u suštini prevara zbog raznih hemikalija koje se u njima nalaze.

“Možda mislite da će vam ako je prestanete prati kosa biti masna, ali to traje otprilike dvije ili tri sedmice. Nakon toga, vaša prirodna ulja se vrate. Kosa se odvikne od svih jakih hemikalija tako da napokon može biti zdrava bez da je morate prati” zaključio je Nick.