Koje namirnice jesti za jačanje mišića nakon 50. godine

Usvojite najbolje prehrambene navike kako bi ojačali vaše mišiće nakon navršenih 50 godina. Kako ulazite u poznije godine, vaše tijelo počinje prolaziti kroz neke promjene na koje možete uticati zdravom prehranom i vježbanjem.

Vaši mišići mogu prirodno početi slabiti s vremenom, što će trening snage učiniti ključnim. Ali kako možete optimizirati svoj put do izgradnje jačih mišića na zdrav, održiv način?

Jedna od promjena koje možete napraviti je usvajanje nekih dnevnih prehrambenih navika koje mogu pomoći vašem tijelu da ojača i izgradi mišiće kada vježbate. Evo što kažu o prehrambenim navikama koje mogu pomoći da izgradite jače mišiće nakon 50., stručnjakinje Amy Goodson i Courtney D’Angelo.

1. Konzumirajte visokokvalitetne proteine ​​uz svaki obrok i međuobrok

Protein je ključna hranjiva tvar u izgradnji jačih mišića i poboljšanju cjelokupnog zdravlja, ali dobivanje dovoljno proteina tijekom dana može biti izazovno.

2. Konzumirajte visokokvalitetne proteine ​​nakon vježbanja

Ne samo da je važno unositi dovoljno proteina tijekom dana, već je unos dovoljno proteina nakon treninga ključan za izgradnju mišića i postizanje rezultata.

3. Jedite cjelovite žitarice

Još jedna važna prehrambena navika koju možete usvojiti kako biste izgradili više snage je da budete sigurni da konzumirate dovoljno cjelovitih žitarica, posebno kao zamjenu za rafinirane ugljene hidrate.

4. Dodajte antioksidanse svojoj rutini prehrane

Drugi važan dio izgradnje snažnih mišića je davanje vašem tijelu hranjivih tvari koje su mu potrebne za pravilan oporavak nakon treninga. Uključivanje dovoljno antioksidansa u svoju dnevnu prehranu može pomoći u tome.