1 ZELJASTA BILJKA POMAŽE KOD PESKA U BUBERGU: Puna je VITAMINA C, ceo organizam će VAM PRODISATI

Predstavlja vrlo korisno povrće, a njegov svež koren može da se koristi tokom cele godine

Ova zeljasta biljka bila je nezaobilazna na trpezi starih Egipćana, a Grci u antičkom dobu koristili su je kako protiv bolova u leđima, tako i kao afrodizijak.

Da li i vi volite da jedete ren i koliko često?

U piramidi ishrane ren se svrstava u samom vrhu. Predstavlja vrlo korisno povrće, a njegov svež koren može da se koristi tokom cele godine. Kada se kaže ren svi uglavnom misle na ljuti koren, dok malo ko zna da su mladi listovi puni vitamina C, karotena i hlorofila.

Ren je bogat vitaminom C, a u njemu se sastoje i glikozidi, morozin, sinigrin, glutamin, glukoza, kalijum, kiseli sulfat, a za ljutinu su zaslužena eterična ulja.

Ren se preporučuje za čišćenje krvi, izbacivanje kamena i peska iz bubrega, za prekomerno znojenje i izbacivanje mokraće.

Takođe je odličan za kijavicu. Pri prvim simptomima prehlade, kada osetite da vam se sinusi zapušavaju i da otežano dišete, nekoliko puta tokom dana udišite ljutinu iz tegle u kojoj stoji svež ren i rešite se tih muka za tili čas.

Ren je takođe dragocen kao stimulator organa za varenje.

Ali uz sve ovo, treba biti i oprezan sa njim. Kako se ni sa čim ne treba preterivati tako je i sa renom.