Zasjedao Kolegij Skupštine USK // Naredna sjednica Skupštine USK zakazana za 29. mart

Današnji Kolegij Skupštine USK trajao je duže od uobičajenog, jer je bilo primjedbi na dnevni red. Prije toga, raspravljano je da li će se sjednica održati online ili redovnim putem, pa je ipak odlučeno ovo drugo, jer za online sjednicu nije bilo dovoljno glasova podrške. Nije prošao ni prijedlog, da se na narednom skupštinskom zasjedanju raspravlja o Upravnom odboru Univerziteta u Bihaću…

Nova sjednica Skupštine USK održat će se naredni utorak 29. marta s početkom u 10,00 sati, odluka je danas održanog Kolegija. Na dopunjenom dnevnom redu od ukupno 14 tačaka, naći će se sedam zakona, a tu su i Odluke o Odboru za žalbe, te Upravnom odboru Agencije za privatizaciju, kako bi se riješio dugogodišnji problem direktora ove ustanove.

Iako je traženo, na dnevni red ni ovaj put nije uvršteno izglasavanje Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Za razliku od Univerziteta, na dnevnom redu će se naći Odluka o Privremenom upravnom odboru Agencije za privatizaciju, koja ne funkcioniše od 2013. godine i čiji radnici godinama ne primaju plaću, a dugovanja, samo prema advokatu ove ustanove, premašuju milion maraka. Do njegovog imenovanja ni aktuelna direktorica, ne može otići u penziju, a uslove za to stekla je prije godinu i po dana.