HLJEBA I IGARA // Sve im dozvoljeno: Ekskluzivitet na biti musliman, ugledni članovi SDA USK zamijenili rakijom i srbijanskim pjevačima

Opći izbori se bliže, a po ko zna koji put, ustaljena matrica onih najvećih i vladajućih je jasna, rat, prebrojavanje, ukidanje, cijepanje, treći entitet, ugroženost.

Ekonomiju, napredak, razvoj, niko ne spominje, jedini pokušaj priče na tu temu je bila robotizacija nacije koja je postala preko noći jedna od najvećih uvreda Bošnjacima, jer dolazi od lidera stranke u kojoj je najveći broj Bošnjaka.

Da političari jedno misle, drugo pričaju, a treće rade, to je svima odavno jasno. Međutim u posljednje vrijeme je postalo standardno optuživanje drugih za nešto što je potpuno normalno onima koji optužuju.

Potpuno je normalno da premijer FBiH ima podignutu i potvrđenu optužnicu u aferi “Respiratori” i istovremeno se niko nije dosjetio od “njegovih” da mu kaže glasno Fadile podnesi ostavku, dok je za optužnicu Razima svima bio razlog za podošenje ostavke, da ne pričamo o aferi Bunića koji je smijenjen iz “moralnih” razloga. No dobro, korektno je za očekivati da oni sa optužnicama podnose ostavke, tražiti iste, ali od svih, nema niko ekskluzivno pravo da opravdava nekog iz ovih ili onih razloga, inače negira državu i sudove koji su potvrdili optužnice.

Navikli smo i da kažu u odbrani svog kriminala, da su drugi kriminalci, ali u ovoj izbornoj kampanji izraženo je da se u Bošnjacima mjeri ko je veći musliman, vjernik, a ko nije. SDA stranka i njeni prvaci prije nekoliko dana napadoše Bećirovića zbog dženaze u Srebrenici, napadoše i Vladu USK za večer kulture u Sanskom Mostu dan prije Dana žalosti kojeg je proglasila ta ista Vlada USK, dok Vlada FBiH šuti, i imaju ekskluzivno pravo na napad Razima Halkića, Mustafe Ružniča, Denisa Bećirovića da su kriminalci, korumpirani, da neki nisu muslimani, a istovremeno Fadil Novalić nije korumpiran (Respiratori op.a.), nije Bakir Izetbegović izdajnik Bošnjaka, a ima nijet omladinu nadomjestiti robotima, dok načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić i zastupnik u Skupštini USK i predsjednik SDA USK Jasmin Musić jesu muslimani, Bošnjaci i patriote za primjer dok su večeri u Bosanskom Petrovcu značajnije od onih Sanskom Mostu, pa se može zapjevati ozarenih i oduševljenih lica sa srbijanskim pjevačima uz čašicu rakije kao na slikama u nastavku.

Valja nam mriti dragi “Bošnjaci”.