Zukorlićeva supruga se oglasila nakon navoda o trovanju!

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga Muamera Zukorlića, oglasila se poslije konferencije koju je danas održao Usame Zukorlić, muftijin sin iz braka sa Umejom.

Usame Zukorlić, koji je predsjednik Stranke pravde i pomirenja, na vanrednoj konferenciji za medije je rekao da su laboratorije iz inostranstva navele da Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću i da postoji mogućnost da je otrovan teškim metalima.

Elma Elfić Zukorlić je saopćila su ona i njena djeca jako potreseni i uznemireni navodima koji su danas izrečeni.

“Također, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji i u kojim laboratorijama su vršene analize. Sve što znamo saznali smo putem medija. Djeca i ja zahtijevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtijevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde”, navela je.

Inače, Usame je danas na konferenciji za medije podsjetio da je prošlo pet mjeseci i četiri dana od smrti Muamera Zukorlića.

“Mene je smrt zadesila i Turskoj gdje sam pohađao školu… Moja porodica i ja se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je ljudi koji su ostali pri sebi. Oni koji su bili, još tog dana su uzeli uzorak. Trebao nam je duži period da pronađemo adekvatne laboratorije gdje smo poslali uzorke. Dobili smo rezultate. Prva laboratorija je saopštila da postoji velika vjerovatnoća je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga da smrt nije nastupila prirodno”, kazao je Usame Zukorlić.