Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: Supruga, 2 djece i ja platili smo ručak 180 KM

Ljetna turistička sezona je počela, a iako su cijene u Hrvatskoj, u poređenju s nekim drugim europskim gradovima, i dalje relativno prihvatljive za strance, uočava se porast cijena.

Turisti su posebno zgroženi (pre)visokim cijenama u nekim ugostiteljskim objektima. Kakvo je stanje u zadarskim hotelima i restoranima, istražio je portal Zadarski.hr.

” Što se tiče cijena, ipak je sve poskupilo za 20-ak kuna (5 KM), kafa je poskupila, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežito domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači”, rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Nijemci pak nisu oduševljeni cijenama.

Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna (20 KM), Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

“Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, platili smo ručak oko 700 kuna (180 KM), supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije”, naglasio je Nijemac Patrik za Zadarski.hr.

Britanku Keith cijene nisu iznenadile.

“Jele smo u nekoliko restorana u centru grada. Cijene su slične onima u Londonu, možda je piće čak malo jeftinije. Ovdje ćemo biti četiri dana u apartmanu, cijena je 400 kuna po noći (100 KM)”, istaknula je Keith.