Milanović: Ako je Hrvatska zločinac neka Izetbegovići vrate priznanje koje je Tuđman dao Aliji

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je, između ostalog, poručio da u BiH nema opasnosti od rata te da Izetbegovići trebaju vratiti priznanje koje je Alija Izetbegović odbio od Franje Tuđmana.

Rekao je kako se Njemačka ili Švedska nemaju što petljati u situaciju Hrvata u BiH.

“Opasnosti od rata nema, BiH nema dva metka da ispali, ali ima opasnosti nastavka bijede”, izjavio je.

Upitan da li je iscurilo vrijeme za dogovor oko izmjena Izbornog zakona u BiH, Milanović kaže da su izgledi dogovor manji.

“S tim oni računaju, na iscrpljivanje i laži. Kad u kompas uđe odredba konstruktivnih naroda, onda zavlada očaj, u Sarajevu ne žele uništiti Hrvate, žele pokrasti Hrvate. Ali onda je pitanje što tu radimo. Idem u Mostar za nekoliko dana, neće biti postrojavanja, ali je godišnjica osnivanja HVO-a. To je HVO koji je spasio BiH. To je onaj HVO zbog kojeg je Alija Izetbegović dobio jedan od najviših veleredova iz ruku Franje Tuđmana. Neka ga njegov sin vrati ako je Hrvatska zločinac koji je išla dijeliti BiH. Hrvatska je bila u misiji spašavanja sebe i BiH. Drsko je i pokvareno se s tim igrati i rugati. Uloga Hrvatske u BiH je bila vitalna za BiH. Ne bi opstala da nije bilo hrvatske vojske. Nikakvo NATO-ovo bombardiranje nije slomilo Ratka Mladića nego dolazak hrvatskih oklopa i nekoliko stotina profesionalaca pred Banja Luku”, poručio je Milanović, prenosi Večernji list.