Jelena Karleuša: Glasat ću za Aleksandra Vučića, majstor je objasnio kako se radi posao

Poslije dužeg vremena Jelena Karleuša dala je veliki intervju za Kurir. S njom su razgovarali o njenoj muzičkoj karijeri, projektima, privatnom životu, politici i svim drugim stvarima koje zanimaju javnost kada je ona u pitanju.

Očekivano, bila je britka i oštra na jeziku, po čemu je i nadaleko poznata.

Nije se libila ni da otkrije da će glasati za Aleksandra Vučića, aktuelnog predsjednik Srbije na predstojećim izborima u ovoj zemlji, iznoseći pritom niz argumenata zašto svoj glas poklanja njemu.

Veoma si glasna u svojim političkim stavovima i ne libiš se da izneseš šta misliš. Da li ćeš ispuniti svoju građansku dužnost i izaći na glasanje? Ako nije tajna, za koga ćeš da glasaš?

– Hoću, izaći ću i ovog puta da glasam. Za koga ću da glasam? Opozicija? Gdje je? Ko je? Ko su ovi ljudi sa Vučićem u trci? Ima li ova zemlja drugu ozbiljnu opciju sem Vučića? U ovom momentu sigurno ne. Majstor je objasnio kako se radi posao. Jesmo li imali vakcine, bolnice? Jesmo. Je l’ se grade putevi, fabrike, škole? Apsolutno. Je l’ imamo strane investitore sa svih krajeva svijeta koji sve više ulažu u našu državu? Veoma. Je l’ sposoban? Jeste. Je l’ tamo priča ruski, ovamo kineski, onamo engleski? Priča, brate! Je l’ neko tuče ljude na gej paradi? Ne tuče.

Je l’ možete da demonstrirate danima za neki svoj stav, čak i bez najave skupa? Možete. Blokiraj ti, majstore, auto-put u Njemačkoj ili u Americi, pa ćeš videti kako ćeš proći? Zbog svega toga mi se dopada. Da se razumijemo, biti predsjednik ove zemlje u ovako teškim vremenima je muka. Velika muka. Omča oko vrata. Ne bih nikome to poželjela, pogotovo sad. Balansiranje između Istoka i Zapada, u vezi s Kosovom, u ekonomskoj krizi, u pravljenju novog svjetskog poretka, gdje treba sačuvati našu malu zemlju da ne naje*e kao što je naje*avala decenijama u našoj historiji. Treba nam mudar politikolog, koji će balansirati između srpskog nacionalizma i realnosti. Onaj koji nas neće voditi u rat, da naša djeca gube živote. U tome ne vidim nikoga iz današnje opozicije.

Da li misliš da će ti neko zamjeriti na ovim riječima?

– Da li će mi se zamjeriti što ovo otvoreno kažem? Pa hoće! Jer ovom narodu nikad ništa nije po volji. Šta god da kažem, nekome neće valjati. Pa meni su zamjerili što sam se javno vakcinisala iako su to uradile i sve svjetske zvezde. Iako je moju vakcinaciju propratio čitav svijet i to je bila udarna vijest svih svjetskih medija tog dana i nedjelje! Opet nije valjalo i rekli su da sam se prodala. Pa čija sam ja to bila?

Nikad nisam bila član nijedne stranke, niti ću. Da li me je neka vlast u prošlosti pomagala? Nikad! Kad me je Vesić pozvao da nastupim ispred Skupštine za Novu godinu, opet su neki rekli da ja to radim za vlast, a ne za svoj narod i zato što ja to zaslužujem najboljim koncertima i najboljom svjetskom produkcijom! Ispred Skupštine su pjevali SVI sem mene. Ako je iko odavno to zaslužio, to sam onda ja. I zato je Beograd imao svjetski doček, kakav zaslužuje. Pjevam skoro tri decenije, od svih na vlasti koje sam dočekala i ispratila, Vesić mi je jedini pružio ruku i hvala mu. Ako je to Vučićevo maslo, hvala i njemu. Znači da imaju ukusa.

Izazvala si buru pojavljivanjem i fotografiranjem s komunalnom policijom, a ne kriješ da podržavaš poteze zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića. Kao neko ko je mnogo putovao i vidio razne evropske gradove, kako ti se danas čini Beograd? Može li da parira najvećim evropskim prijestolnicama?

– Prvo, ja sam Beograđanka. Smatram da se Beograd bukvalno transformisao u posljednjih nekoliko godina u jednu svjetsku priču. To kažu i svi moji prijatelji koji često dolaze iz inostranstva u Beograd. Porede ga danas sa najvećim svjetskim metropolama. Da li mi se to dopada? O, da! Srećna sam što imamo šta da im pokažemo, da smo centar regiona i da mi možemo da pariramo najrazvijenijim svjetskim gradovima.

Vesić mi se dopao na prvu loptu, čak smo zajedno snimali serijal video-razglednica o Beogradu. Čovjek je živa enciklopedija znanja i činjenica o našem gradu. Nikad nisam vidjela da neko radi, misli, diše samo za Beograd kao taj čovjek. Divim se njegovoj energiji i posvećenosti da se bavi problemima naših sugrađana ponaosob, od jutra do sutra. Drugo, oduševio me je jer ima modernu viziju, kralj je Tiktoka, djeca ga vole, mladi ga kapiraju, a on pametno koristi to da promoviše Beograd. Čak ga i Atina i Nika znaju kao Sićvea sa Tiktoka. To je meni dovoljno – rekla je Karleuša za Kurir.