Njemačka: Znate li šta morate učiniti kada vam istekne potvrda o cjepljenju?

Možda ste već primili poruku preko aplikacije Corona-Warn-App (CWA) ili aplikacije CovPass: Potvrda o cijepljenju ističe! Znači li to da morate ponovno ići u apoteku za izdavanje nove potvrde – ili da ubuduće morate koristiti žutu knjižicu za cijepljenje?

Istekla potvrda se odnosi samo na tehničku valjanost vašeg digitalnog certifikata o cijepljenju, ali ne i na valjanost samog cijepljenja!

Ta tehnička valjanost određena je na godinu dana kada je uveden digitalni certifikat o cijepljenju. Budući da su mnogi Njemci u ljeto prošle godine dobili drugu dozu, došlo je vrijeme da im istječe certifikat (potvrda o cepljenju).

U FAQ o aplikaciji CovPass stoji: „Uskoro ćete moći sami izvršiti potrebno ponovno izdavanje u aplikaciji sa samo nekoliko klikova. Prije nego što vaši certifikati isteknu, ažuriranje će biti dostupno u trgovinama aplikacija sa značajkom ponovnog izdavanja.”

Stoga pripazite na datum kada vaš certifikat istječe a do tada bi opcija kako biste jednostavno obnovili potvrdu unutar aplikacije trebala biti omogućena putem ažuriranja.