Njemačka: Policija raspisala nagradu za informaciju o ubistvu državljanina BiH

Muškarac iz BiH ubijen je u Duisburgu krajem aprila 2022. godine a sad policija traga za počiniteljima. Državno tužilaštvo u Duisburgu ponudilo je nagradu od 4.000 eura za informacije koje bi dovele do uhićenja osumnjičenika.

Kako se navodi u priopćenju policije, u utorak nakon Uskrsa (19. aprila 2022. godine), 53-godišnji stanovnik Duisburga Mirsad Delić pronađen je teško ozlijeđen u svom stanu na uglu ulica Ottostrasse i Mathildenstrasse u gradskoj četvrti Marxlohu.

Foto: Polizei

Prije toga su kolege s posla prijavili njegov nestanak i alarmirali policiju.

Službenici su muškarca iz BiH zatekli u stanu samog, bez svijesti i s teškim ozljedama glave. Odmah mu je pružena liječnička pomoć i hospitaliziran je. Dva dana kasnije, 21. aprila 2022. godine podlegao je ozljedama, a da pri tome nije došao svijesti i rekao nekoliko informacija.

Naknadno je vještačenje pokazalo da je uzrok smrti zacijelo nekoliko udaraca u glavu muškarca.

Od tada Povjerenstvo za ubojstvo u Duisburgu istražuje i rasvjetljava okolnosti zločina. To je teško jer je pokojnik – čija žena i sin žive u BiH – živio vrlo povučeno. Istražitelji pretpostavljaju da je 53-godišnjak teško ozlijeđen u noći s Uskrsnog ponedjeljka, 18. aprila oko 23 sata na utorak 19. aprila do 7 sati.

Policija traga za svjedocima koji su u vrijeme zločina na kućnoj adresi Mirsada Delića vidjeli sumnjiva lica ili vozila.

Odjel za ubojstva prima dojave na broj 0203 2800.

Sljedećih dana istražitelji će dijeliti letke sa slikom preminulog u gradskoj četvrti Marxlohu i okrugu Hambornu u potrazi za svjedocima.