Austrija od početka sljedećeg mjeseca ukida obvezno nošenje maski; Zakon o obveznom cijepljenju ostaje suspendiran

Danas su konferenciju za medije održali ministar zdravstva Johannes Rauch (Zeleni) i ustavna ministrica Karoline Edtstadler (ÖVP). Na toj konferenciji za medije ministra zdravstva izjavio je da se od 1. juna ukida obvezno nošenje maski. U zdravstvenom sektoru , međutim, maske su i dalje obavezne

Zahtjev za maskom ukinut će se početkom juna. To je danas objavio ministar zdravstva Johannes Rauch (Zeleni). Pandemija sada omogućuje “prostor za disanje”, pa će zahtjev za maskom biti “pauziran” na tri mjeseca. Obveza cijepljenja ostaje suspendirana, rekla je ustavna ministrica Karoline Edtstadler (ÖVP).

Sadašnja situacija u borbi s koronavirusom omogućila je da se opća obveza nošenja maski u osnovnoj trgovini i javnom prijevozu privremeno zaustavi od 1. juna. “Naglašavam: pauza”, rekao je Rauch, koji govori o “prostoru za disanje” unutar ove pandemije.

“U svjetlu procjene uvjeta cijepljenja s medicinskog stajališta i ustavnih zahtjeva, hitna provedba uvjeta cijepljenja od 1. juna nije potrebna “, doslovce su članovi vlade citirali izvješća stručnjaka.