Aleksandar Vučić proglasio pobjedu u utrci za predsjednika Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kandidat SNS-a za predsjednika Srbije na izborima koji su održani danas, proglasio je pobjedu.

Na početku svog obraćanja on je kazao da je najveći broj ljudi u posljednje vrijeme izašao na današnje izbore. Osvrnuo se na izborne nepravilnosti o kojima su govorile nezavisne organizacije. Također naglasio je da je Srbija na ovim izborima otišla značajno “udesno”.

Prema rezultatima iz njegove stranke, lista SNS-a “Zajedno možemo sve” je osvojila 124 ili 125 ruku u Parlamentu Srbije.

“Zdravko Ponoš dobio 17,7 posto glasova, Miloš Jovanović 5,5 glasova… Ja sam dobio 59,9 do 60,1”, nabrojao je Vučić nakon čega je dobio ogroman aplauz u svom štabu.

Prema rezultatima Ipsosa i CESID-a, na uzorku od 55,6 posto obrađenih podataka, na prvom mjestu je upravo Aleksandar Vučić sa 59,8 posto glasova. Na drugom mjestu je Zdravko Ponoš sa 17 posto glasova, a na trećem Miloš Jovanović sa 5,8 posto.

To znači da nema potrebe za drugim krugom glasanja s obzirom na to da je prvi kandidat prešao potrebnih 50 posto.

Kada je riječ o parlamentarnim izborima lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, osvojila je najviše glasova, odnosno 43,6 posto.