Želite dobiti na težini? To ćete najbrže uraditi konzumiranjem ovih namirnica

Želite dobiti na težini, ali na zdrav način? Postoji nekoliko namirnica koje biste trebali početi češće konzumirati.

Smoothie možete napraviti za samo nekoliko minuta i tako unijeti u organizam sve potrebne hranjive sastojke. Idealan smoothie za dobijanje na težini napravite tako što ćete pomiješati bananu, čokoladu u prahu i kašičicu putera od kikirikija.

Ukoliko više volite bobičasto voće, pomiješajte šoljicu svježih ili zamrznutih malina, grčki jogurt i kašičicu proteina u prahu s okusom vanilije. Zapravo, bilo koja vrsta smoothieja će vam pružiti od 400 do 600 kalorija, proteine i minerale.

Mlijeko je također odličan izvor proteina i pomaže da izgradite mišićnu masu uz dizanje tegova. Počnite piti jednu ili dvije čaše punomasnog mlijeka uz svaki obrok te nakon treninga.

Samo jedna šolja riže ima 204 kalorije i 44 grama ugljikohidrata. Osim uz meso, možete je jesti s puterom, parmezanom, brouklama ili jajima.

Stručnjaci navode da je crveno meso bez sumnje jedna od najboljih namirnica za izgradnju mišića, prenosi Healthline. U crvenom mesu se nalazi leucin, aminokiselina koja je potrebna vašem tijelu za stimulaciju sinteze mišićnih proteina.

Obzirom na to da su orašasti plodovi visokokalorični, bit će dovoljno da ih konzumirate u količini od samo 40 grama dnevno.