Svađa Borenovića i Dodikove kćerke: Čudno kako požari baš hoće na ugovore i papirne dokaze

Od nastradalog momka i muke njegove porodice, prirodnih nepogoda, pa do sinoćnjeg požara, kao dokone starlete ne biraju sredstva da osvanu u medijima, rekla je Dodik

Nakon izbijanja požara u zgradi Investiciono-razvojne banke RS-a (IRB RS) u noći sa subote na nedjelju, na društvenim mrežama se počelo nagađati da požar podmetnut i da je potrebno provođenje istrage.

Požar je izazvao i polemiku između lidera Partije demokratskog progresa (PDP) Branislava Borenovića i kćerke člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Gorice Dodik.

– Požar u IRB-u! Kažu “izgorio dio dokumentacije, ali ima sve na serverima”. Čijim, od koga? Šta je sa ugovorima Farmland, Energolinija, Niskogradnja, Kaldera…? Čudno kako požari baš hoće na ugovore i papirne dokaze! Pamtimo požar u banjalučkom sudu 2010e! Sve istražiti, detaljno – napisao je Borenović na Twitteru.

Brzo je uslijedio i odgovor Gorice Dodik.

– Žalosno je vidjeti da Borenoviću i kompaniji svane kada se desi neki nesrećan slučaj i da to iskoriste da se promovišu. Od nastradalog momka i muke njegove porodice, prirodnih nepogoda, pa do sinoćnjeg požara, kao dokone starlete ne biraju sredstva da osvanu u medijima – poručila je Dodik.