Stravični detalji ubistva: Maloljetnik navodno 70 puta izbo Zeničanku, pa ukrao mobitel i 20-ak maraka

Maloljetnog Zeničanina policija je pronašla jer je prodao mobitel na pijaci, nakon čega je uhapšen

Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK saopćilo je da je dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici 19. marta zaprimila dojavu da je u ulici Poglavnica, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, B.A., rođene 1966. godine, iz Zenice.

Kako se navodi u saopćenju iz MUP-a ZDK, odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave, te obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Po nalogu dežurnog tužioca, tijelo smrtno stradale je prevezeno u JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla, radi vršenja obdukcije, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, prenosi 072info.

Iz MUP-a ZDK je saopćeno da je obdukcijom, koja je izvršena tokom jučerašnjeg dana (petak), utvrđeno da je smrt lica nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu.

Za ovo ubiStvo sumnjiči se, kako saznaje 072info, maloljetni Zeničanin kojem je određen pritvor. Posebno je šokantan podatak kako je Zeničanin, navodno, 70 puta izbo Zeničanku, a potom ukrao između 20-30 maraka i mobitel.

Maloljetnog Zeničanina policija je pronašla jer je prodao mobitel na pijaci, nakon čega je uhapšen, navodi 072info.