Slijede prvomajski i bajramski praznici, evo kakvo nas vrijeme tada očekuje

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

U Bosni je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusovih, na jugu do 24.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 25.

U nedjelju, kada pada Prvi maj, u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti pljuskove i slabu grmljavinu. Bez padavina na jugu. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena.

U ponedjeljak, kada muslimani obilježavaju prvi dan ramazanskog Bajrama, se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i deset, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 20.