SDA-ova Alma Čolo tvrdi da Asim Sarajlić više nije član SDA!?

Članica Predsjedništva SDA i državna zastupnica ove stranke Alma Čolo danas je gostujući na televiziji N1 ustvrdila da Asim Sarajlić više nije član SDA.

Govoreći o tome da li će brojne afere i sudski procesi protiv članova stranke utjecati na izborni rezultat SDA, Čolo je kazala:

“Asim Sarajlić je napustio pozicije u stranci i nije više član SDA. Amir Zukić je napustio sve pozicije i nije više član”, rekla je Čolo.

Prije toga je istakla da je, po njenom mišljenju, Sarajlić trebao dati ostavku i u Domu naroda BiH gdje je on (bio!?) delegat SDA iz reda Bošnjaka.

Sarajlić je nakon objavljivanja afere s kupovinom glasova za unutarstranačke izbore poznate kao afera ‘Asim’ podnio ostavke na sve funkcije unutar SDA.

Nakon što je zbog korupcije dospio na crnu listu SAD, Sarajlić je dodatno podnio ostavke u komisijama u Domu naroda BiH, ali je ostao delegat. Međutim, nikad nije saopćeno niti je to Sarajlić navodio u svojom sapćenjima da istupa iz SDA.

Čak je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao da neće isključivati Sarajlića iz stranke jer je dovoljno što je ‘sam sebi ugasio političku karijeru’.

Ili se, pak, u cijelom slučaju radi o ‘lapsus lingue’ Alme Čolo, kao što se jučer desilo Harisu Zahiragiću koji nije (znao?) razlikovao Indijce od Indijanaca?