Šarović o vlasti u RS-u: Samo najgori režimi koji nemaju rješenja opoziciju nazivaju izdajničkom

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je ponovo kritikovao djelovanje SNSD-a, a nakon što je SNSD uputio teške optužbe na račun SDS-a.

“Samo najgori režimi koji dođu u fazu da nemaju rješenja za nagomilane probleme građana, a Dodikov (predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, op.a.) to svakako jeste, pribjegavaju metodama u kojima opoziciju nazivaju izdajničkom. Sa ovom frazom oni se služe već nekoliko godina, jer ne mogu da podnesu da smo im mi opozicija politička konkurencija u Republici Srpskoj”, kazao je.

Poručio je da Republika Srpska ne zavisi, ne treba i ne smije da zavisi niti od jedne stranke, ni od jednog pojedinca.

“Dakle ni od SNSD, ni Milorada Dodika, niti od SDS i Mirka Šarovića, niti od bilo koga drugog”, dodaje.

SDS smatra, kazao je Šarović, da Republika Srpska na čelu sa SNSD-om i njegovim koalicionim partnerima nema nikakvu perspektivu.

“Bit će u potpunosti izolovana od vanjskog svijeta, ekonomski još više uništena i osiromašena, a mladi će i dalje nastaviti da odlaze iz Republike Srpske”, naveo je Šarović i naglasio da su potezi vladajućih najveća i direktna opasnost za Republiku Srpsku.

Komentarišući izjavu da su se predstavnici vlasti odrekli svog komoditeta zarad Republike Srpske, Šarović je istakao da je to smiješna priča koja dolazi od nekoga ko na raspolaganju svaki dan za odlazak na posao ima helikopter i deset automobila.