Dodik o navodnoj otmici koja mu se sprema: Nije NATO spao na to, ne vjerujem da sam ja baš takva zvjerka

Ne vjerujem da sam ja baš takva zvjerka da bi oni to tako radili, ali vidim da je poprimilo značajno pažnje, rekao je Dodik

U Banjaluci je održan sastanak rukovodstva SNSD-a i partija članica vladajuće koalicije.

Sastanku su prisustvovali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović i Narodne partije Srpske Darko Banjac.

Dodik je nakon sastanka rekao da je analizirana ekonomska situacija i mjere koje je potrebno preduzeti.

Dodik se osvrnuo na jučerašnji sastanak u okviru NATO, na kojem je, kako je rekao, BiH tretirana kao zemlja kojoj treba pomoći u pogledu zaštite od eventualne agresije Rusije.

– BiH nije ugrožena, ni od strane Rusije ni bilo koga i to je čista politička ocjena i samog NATO. Mi smo to primili k znanju i ljudi koji su govorili u ime Alijanse i koji su ovdje u ime EU, odnosno EUFOR, jasno su govorili da BiH nema bezbjednosnih izazova i da joj ne prijeti esklacija nasilja – rekao je on i dodao da BiH ne prijeti nikakva opasnost.

Dodik je ponovio da Republika Srpska ostaje neutralna u pogledu sukoba Rusije i Ukrajine, dodavši da se BiH neće i ne može pridružiti nikakvim sankcijama, jer RS neće dati saglasnost za to.

Na pitanje da li ima saznanja o navodnoj otmici, o kojoj se jučer špekuliralo, Dodik je kazao da nema.

– Ne vjerujem da sam ja baš takva zvjerka da bi oni to tako radili, ali vidim da je poprimilo značajno pažnje. Prvi poziv jutros kad sam se uključio bio je od moje majke, koja je bila veoma uznemirena time, pa sam morao potrošiti nekoliko sati da joj objasnim o čemu se radi- kazao je.