Nedim Sladić otkrio šta nam dolazi sutra preko “Bečkih vrata”

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić na svom Facebook profilu objavio je kakva nas prognoza očekuje sutra krajem dana.

“Preko tzv. Bečkih vrata sutra krajem dana i navečer spušta nam se osjetno hladnija zračna masa u sjevernoj struji.

S njom će nam temperature doživjeti osjetniji pad, a kiša će tokom noći na nedjelju u centralnim područjima Bosne preći u susnježicu i snijeg”, napisao je Sladić.

Ranije je objavio kakvo vrijeme nas očekuje i u nedjelju.

“U nedjelju, 10.04. sve je izvjesnije da ćemo osvanuti pod tanjim snježnim pokrivačem, ali od ranog prijepodneva prestanak padavina, sredinom dana i smanjenje naoblake od sjeverozapada Bosne kako jača anticiklona s kojom bismo imali u drugom njenom dijelu i djelomice, prema sjeveru pretežno sunčano vrijeme i uvod u mraznu noć”, rekao je Sladić.

U ponedjeljak, 11.04. jutro hladno i sa sve izglednijim mrazom usljed vedre noći, pogotovo u centralnoj i istočnoj Bosni, postepeno jačanje visinskog grebena i pritjecaj toplijeg zraka po visini, a danju sunčano te u odnosu na nedjelju osjetno toplije;

Od utorka, 12.04. ponovo sve više saharskog pijeska, a temperature ponovo idu i do vrlo toplih 25 °C“, napisao je Sladić.