Nakon kraće destabilizacije stiže nam “pravo proljeće”, temperature do 30 stepeni

Prema trenutnim raspoloživim prognostičkim materijalima od ponedjeljka, 11. aprila slijedi nova stabilizacija vremena u BiH

U Bosni i Hercegovini će prijepodne biti pretežno sunčano. Od sredine dana očekuje se postepeno naoblačenje sa juga koje će od večernjih sati i tokom noći na četvrtak usloviti kišu.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen.

U Sarajevu pretežno sunčano prijepodne. Tokom dana, postepeni porast oblačnosti. U večernjim satima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura iznosiće od 1 do 3, a najviša dnevna od 17 do 19 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak će biti pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

Pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, uz mogućnost slabe kiše prognozira se za petak. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme biće u subotu. U jutranjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostatku zemlje.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.

Za dane vikenda novo naoblačenje i padavine moguće su u većem dijelu zemlje. Temperature zraka u porastu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne temperature između 13 i 18 u Bosni, u Hercegovini do 20 stepeni. Od četvrtka jutarnje temperature u rasponu od 5 do 10 stepeni, a najviše dnevne od 10 do 16 stepeni.

Prema trenutnim raspoloživim prognostičkim materijalima od ponedjeljka, 11. aprila slijedi nova stabilizacija vremena u BiH. Stabilno vrijeme moglo bi se zadržati do kraja naredne sedmice. U jutarnjim satima prognozira se slab mraz u Bosni. Kako sedmica bude odmicala uslovi za pojavu mraza bit će sve manji.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 4°C u Bosni, do 7°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 10 i 15 stepeni u Bosni, do 17 u Hercegovini.

Prema prognozama Nedima Sladića, početkom naredne sedmice na sjeveru Bosne se očekuju temperature i do 30 stepeni.