Najavljene nove padavine, očekuje se i snijeg: Evo kada stiže stabilizacija vremena

Poslijepodne se u Bosni očekuje slaba kiša. Prema kraju dana i tokom noći padavine u većini područja. Na planinama snijeg ili susnježica

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano, dok će poslijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne se u Bosni očekuje slaba kiša. Prema kraju dana i tokom noći padavine u većini područja. Na planinama snijeg ili susnježica. Vjetar slab u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura od minus do pet, na jugu do osam, a dnevna od sedam do 12, na jugu zemlje do 16.

U srijedu jutro i prijepodne oblačno vrijeme sa kišom, u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U drugom dijelu dana očekuje se prestanak padavine i djelimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do devet, a dnevna od šest do 12, na jugu do 16.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša u Hercegovini, na jugozapadu i jugoistoku Bosne. Poslijepodne ili tokom noći lokalno i povremeno slaba kiša u većem dijelu zemlje.

Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina na području Hercegovine.

Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od de do 16, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 18 stepeni.

Dugoročna prognoza

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini prognozira se promjenljivo oblačno vrijeme uz povremene slabe padavine, a nešto veće količine očekuju se sredinom sedmice.

Djelimična stabilizacija moguća je od 23. do 29. aprila, dok će posljednji dani aprila i početak maja obilježiti nestabilno vrijeme uz povremene i slabe padavine.

Do 22. aprila, u Bosni i Hercegovini očekivane vrijednosti temperatura zraka biće niže od prosječnih za ovo doba godine. Tokom najhladnijeg dijela dana, minimalne temperature zraka očekuju se od nula do pet stepeni Celzijusovih u Bosni, dok će u Hercegovini biti od četiri do devet. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od osam do 13, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni Celzijusovih.

U periodu od 23. aprila, do kraja prognoznog perioda, 3. maja, tokom jutra u Bosni prognozirane temperature zraka očekuju se od šest do 11, u Hercegovini od 10 do 15, maksimalne u Bosni od 19 do 24, u Hercegovini od 21 do 26 stepeni Celzijusovih.