Kolone vozila na izlazima iz BiH: Na nekoliko graničnih prijelaza su velike gužve

Danas od 11 do 12 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Izačić, Bosanska Kostajnica, Ivanica i Gradina.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas od 11 do 12 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela. U vrijeme prolaska transporta mogu se očekivati kraće obustave, posebno na dionicama koje prolaze kroz tunele.

Na dionici autoputa A-1 Visoko – Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionicama Ripač – Dubovsko i Donji-Vakuf – Turbe (Komar) zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju i puteve: Žepče – Zenica (Golubinja), Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic – Jablanica (kroz tunel Crnaja) ponovo se obustavlja saobraćaj u noćnim satima (23:30-04:30 sati).

Na magistralnom putu Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.