Gužve na izlazu iz BiH, evo na kojim graničnim prijelazima se najviše čeka

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic – Jablanica, od večeras ponovo kreću noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23:30 do 04:30 sati

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na putevima u Bosni i Hercegovini se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic – Jablanica, od večeras ponovo kreću noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23:30 do 04:30 sati.

Na dionici autoputa A-1 Visoko – Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žepče – Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.