GRMOJA POTVRDIO: Hrvati iz BiH mogu ući u Hrvatsku bez testova i potvrda

Iako neki mediji pokušavaju prikazati kako su ograničenja i dalje na snazi na granici s RH, Nikola Grmoja, zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru na svom Facebook profilu objavio je kako je i službeno ukinuto ograničenje prema Hrvatima iz BiH koji su u Hrvatsku mogli ući samo 12 sati bez testa.

“Nakon što je Stožer izašao s novim, znatno ublaženim, epidemiološkim mjerama 7. travnja u kojima su reducirane brojne mjere, osim one za Hrvate iz BIH o maksimalnom zadržavanju na 12 sati bez testa. Jasno sam reagirao na to besmisleno ograničenje i tražio da se to pod hitno ukine. Nakon dva tjedna Vlada je reagirala i ukinula navedeno ograničenje za Hrvate iz BiH, piše Grmoja na profilu.

Dalje navodi kako je reagirao odmah i od Vlade tražio da hitno ukine navedenu mjeru.

‘O tomu smo mi iz Mosta jasno i glasno govorili i u Saboru. Sada je došlo do toga da su vladajući popustili pred našim pritiscima i da su ukinuli ograničenje za Hrvate iz BiH. Već smo dobili niz poruka podrške i zahvale na tomu.”, naveo je Grmoja i time potvrdio pisanje Pogleda.ba, kao i izjave naših čitatelja koji su zvali granične službenik te im je rečeno da se u Hrvatsku može ući na duže od 12 sati, a za ulazak nisu potrebni testovi ili potvrde.