Dodik o propalim pregovorima: Ovome se raduje samo Komšić, pitanje je…

On je ukazao da će se nepostizanjem dogovora o izmjeni Izbornog zakona u BiH nastaviti period političke nestabilnosti

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da je neuspjeh pregovora o izmjeni Izbornog zakona u BiH nedvismisleno pokazao gdje leži problem u BiH i da se taj problem ne zove Republika Srpska ili Milorad Dodik.

“Ovakvom ishodu pregovora može da se raduje samo Željko Komšić, naivno vjerujući da njegov koncept izborne prevare ima budućnost”, rekao je Dodik.

On je naglasio da su pregovori o izmjenama Izbornog zakona vođeni posredstvom predstavnika briselske i američke administracije što nije bilo dovoljno da se završe uspjehom.

“To je, takođe, važna poruka domaćim političkim akterima, ali i međunarodnim posrednicima da je jedini pravi dogovor u BiH onaj koji se postigne samostalno od onih koji imaju izborni legitimitet. Pitanje je kako bi i ovi pregovori završili da jedna strana, mislim na muslimansku, i mislim konkretno na Bakira Izetbegovića, nije uporno računala upravo na spoljašnje aktere”, istakao je Dodik.

On je ukazao da će se nepostizanjem dogovora o izmjeni Izbornog zakona u BiH nastaviti period političke nestabilnosti jer jedan od tri konstitutivna naroda, u ovom slučaju hrvatski, nije zadovoljan svojom pozicijom i osjeća se poniženo.

“A problem jednog naroda, što sam govorio i ranije, problem je sva tri”, poručio je.