Bosanac tražio posao u Njemačkoj, pa ga prevarili: Sve je objavio

Posao u Njemačkoj je za brojne mlade građane Bosne i Hercegovine ostvarenje sna, ali da stvari uvijek ne idu tako glatko i da treba biti vrlo oprezan pokazuje primjer Ajdina Pugonje iz Kačuna.

On je preko Facebook profila otkrio da je prije nekoliko dana bio žrtva prevare jedne ‘agencije’ koja je preko ove društvene mreže nudila zaposlenje u Njemačkoj.

Kako je Ajdin napisao, sve je rezultiralo hakovanjem njegovog Instagram profila gdje se sada objavljuju ponude za kladionicu.

“Pozdrav raja. Hoću da skrenem pažnju na loše iskustvo koje se meni desilo prije 2 dana. Nakon što sam se javio za jedan posao u Njemačkoj koji je bio sponzorisan na Facebooku uslijedio je niz događaja što je na kraju rezultiralo krađom mog Instagram profila.

Javili su mi se iz te “agencije” i dali mi broj da ih kontaktiram na Viberu, zatim nakon upoznavanja ponudili su mi neke od poslova koje imaju i tražili mi lične podatke za provjeru. Nakon toga su mi dali link za prijavu na odabrani posao gdje sam im dao svoj email. Naravno stranica nije radila, trebao sam pokušati opet poslije, a ja zbog uzbuđenosti oko posla nisam puno razmišljao o tome iako sam dobro upoznat sa prevarama na društvenim mrežama.

Nakon toga moj Instagram račun je hakovan, mail i br. telefona promijenjen i sada taj profil objavljuje ponude za kladionice. Zamolio bih vas da ovo sherujete i upozorite svoju raju kako se još neko ne bi ovako nasankao. Ispod u slikama su svi dokazi sa nazivima i brojevima”, napisao je Ajdin i priložio dokaze koje možete pogledati ispod teksta.