Nakon što je muža zalila vrelim uljem: Suadi oduzet pasoš, Nihad još nije ispitan

Općinski sud u Sanskom Mostu odredio je mjere zabrane napuštanja BiH 50-godišnjoj Suadi Seferović, osumnjičenoj da je svom suprugu Nihadu Seferoviću (56) u ponedjeljak nanijela teške tjelesne povrede, zalivši ga vrelim uljem po glavi.

Kako saznajemo, supružnici pored bh. imaju i državljanstvo Velike Britanije, zbog čega je Suadi oduzet i pasoš, te se nadležnoj policijskoj stanici mora javljati tri puta sedmično.

Iako je ovo krivično djelo u početku bilo okvalifikovano kao pokušaj ubistva, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK), koje vodi istragu u ovom slučaju, nakon ispitivanja osumnjičene Suade i prikupljanja dokaza, djelo je prekvalifikovalo u nanošenje teške tjelesne povrede, jer je utvrđeno da ona nije imala namjeru ubiti muža.

Prema nezvaničnim informacijama, supružnici, koji inače žive u Engleskoj, tokom praznika su došli u Sanski Most, kako bi sa podrodicom i prijateljima proslavili Novu godinu. Još nije poznato zbog čega je Suada supruga polila vrelim uljem, a njihovi poznanici pričaju kako se to najvjerovatnije dogodilo zbog bračnih nesuglasica i ljubomore, te da je svemu prethodila svađa supružnika. Sve se odigralo u njihovom stanu u zgradi na lijevoj obali Sane, a supružnici su, navodno, uskoro trebali putovati nazad u Englesku.

Postupajuća tužiteljica iz kancelarije Tužilaštva u Sanskom Mostu, još nije ispitala Nihada zbog njegovog zdravstvenog stanja. Nakon što bude saslušana i “druga strana”, Tužilaštvo će imati kompletnu sliku o cijelom slučaju.

Seferović je nakon pružanja prve pomoći u Domu zdravlja u Sanskom Mostu hitno prevezen u banjalučki Klinički centar, gdje su nam potvrdili da je hospitaliziran u Klinici za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju.

Prema riječima načelnika te klinike, dr. Nikole Baroša, Nihad je primljen sa opekotinama glave, lica, vrata i dijela grudnog koša, nanesenih vrelim uljem.

– Zahvaćeno je oko devet posto tjelesne površine. Pacijent je hirurški zbrinut, urađena je sva neophodna dijagnostika. Zdravstveno stanje pacijenta je za sada stabilno – kazali su nam u KC Banja Luka.

Suada je odmah nakon “obračuna” sa suprugom pobjegla u Prijedor, gdje ju je prijedorska policija uhapsila u unajmljenom hotelskom smještaju.

Povezano Još članaka od istog autora

Komentarisanje zatvoreno