Bosanskom Petrovcu prijeti kolaps

Zbog neusvajanja odluke o privremenom finansiranju od strane Općinskog vijeća, Bosanskom Petrovcu prijeti kolaps kada je riječ o pružanju osnovnih komunalnih usluga građanima, upozorava se u pismu koje je u javnost uputio načelnik ove općine Zlatko Hujić.

Navodi se kako se to odnosi na ugovorene usluge zimskog održavanja lokalnih puteva, koje se ne mogu izvršavati i pored toga što je ugovor s izvođačima ovih poslova još ranije sklopljen.

“Jednostavno, u ovom trenutku ne postoji nikakva zakonska osnova da se izvođačima plate ugovoreni poslovi. Uskoro bi moglo uslijediti isključivanje gradske i seoske rasvjete, kao i prestanak vodosnabdijevanja, jer se iz budžeta plaćaju troškovi rada pumpi”, istakao je Hujić. Za nastalu situaciju optužuje koaliciju koju čine općinski vijećnici SDA, SNSD, DF, SP i SBB, istakavši kako su odbili da glasaju za odluku o privremenom finansiranju, te se kasnije nisu odazvali na vanrednu sjednicu koja je bila posvećena problemu finansiranja ove lokalne zajednice.

“Općinska administracija, na čelu sa načelnikom Zlatkom Hujićem, izražava žaljenje zbog činjenice da građani općine Bosanski Petrovac moraju snositi posljedice nezakonitih i samovoljnih odluka pojedinaca u Općinskom vijeću, prouzrokovanih ličnim i stranačkim motivima, a usmjerenih ka opstrukciji rada organa uprave i načelnika”, kaže se, između ostalog, u pomenutom saopćenju.

Izvor nezavisne.com

Povezano Još članaka od istog autora

Komentarisanje zatvoreno