Hitno potrebna pomoć djevojčici Ilhani Halkić iz Bosanske Krupe

Mala Ilhana je rođena sa 3 rupice na srcu i sa 2,5 mjeseca je imala operaciju. Do druge potrebne operacije, kada je napunila godinu dana, nikada nije došlo.

Desna komora srca ne prima dovoljan dotok krvi pa se ta krv vraća i djevojčica ostaje bez kisika, što dovodi do toga da postaje modra, od ručica, usana, jezika… Brzo se umara, tako da je dječije igre zamijenila krevetom, a svakodnevno ima i napade i stalno prima nove doze kisika kako bi preživjela.

Na jednoj od nedavnih kontrola doktori su istakli da je Ilhani potrebna operacija ugradnje određenih cjevčica kako bi samostalno disala, ali operacija je moguća samo u Njemačkoj ili Italiji.

Njeno malo, ali veliko srce nije dobro, ali sigurni smo da će mnogi humani ljudi odlučiti pomoći joj da ima normalno djetinjstvo, s obzirom da roditelji nisu u materijalnoj situaciji da sami financiraju sve troškove operacije i liječenja.

Sjetite se da naše malo nekom znači puno, a samo 1 KM koju donirate može vratiti osmijeh na lice ove 2-godišnjakinje.

Porodicu Halkić možete pronaći u Ulici 511 slavne brdske brigade u Bosanskoj Krupi, tačnije na raskrsnici za bolnicu i Lipik ili ih možete kontaktirati na sljedeći broj telefona 062 110 220 (Emira).

Pomoći također možete uplatama na sljedeće brojeve žiro računa:

Izvor cazin.net

Povezano Još članaka od istog autora

Komentarisanje zatvoreno