Kako je to direktor Direktor JKP Komrad Bihać, Hadis Jusić, zabranio sirotinji da dolazi u centar grada?


Piše
: Hamdija Šušnjar

Nakon što danas pročitah, vidjeh, ne povjerovah, potpuno se u čudu izgubih kako je naš poštovani direktor, gore navedene djelatnosti, za pojedine portale izjavio kako je njegov cilj smanjiti gužvu u centru lijepog nam grada, kako je hudan nesreću navukao opet na naš vrat. Sad pokušava u nebesa da se digne te sam,razlozima koji poput stakla providni biješe, nas nevine i napaćene kupuje. Poštovani , vrijedni naš direktore; ko to neće sad moći da dolazi u centar kao što rekoh lijepog nam grada; jeste li možda vi uskraćeni za parking mjesto ili onaj insan iz sela što jednom mjesečno dođe u grad da plati račune, da naglasim ako ima za gorivo, ako nema onda se hudan snađe onako kako se vi nikad snalazili niste!

Kako ste se vi proslavili, na samo prijestolje uzdigli dok ste obnašali fuknciju direktora Kantonalnog Fonda za one puste boračke kredite, gdje vas naši borci u današnji vakat hvale, Bismillah izgovoriše pa Vaše ime kazaše.

Hoćete li nam bar odgovoriti, jeste li imali isti cilj, kako ste rekli da smanjite guzvu u centru grada; jeste li imali isti cilj kada ste se odlučili za produžavanje zimskog naplatnog perioda za 3h (prethodno do 19h, danas do 22h); tako da sirotinja i kada pusti Akšam padne korzom ne smije proći. Kako se meni čini vama je cilj od centra našega grada napraviti zelenu livadu, to me ne čudi , vi i vaša stranka volite zelenu boju. Kako otac vašega klana ovih dana govori da je dužnost vaše stranke da spasite Islam od mržnje, zavisti i lošega glasa, gdje je ovdje vjera dragi moj, gdje je ovdje pravilan nijet, gdje je ovdje post od grijeha, gdje je bolan ovdje sreća kad se tuđa nafaka krade?

Dok je insana, bit će i divana, dok je divana bit će i istine, dok je i istine bit će i lijepog vremena, dok je lijepog vakta i zemana bit će i svijeta pa makar ti karta 10 KM po satu bila, nije vala ni taj sat za cijeli vijek.

Zar se djela ne vagaju? Ne, djela nisu tjelesna, već ona su posljedica učinjenog.Insan na Dunjaluku pustom ne zna težinu učinjenog, vaga ima drugo ime, njeno ime je Pravednost, kome vaga bude teška, tu su poštovani pretegnula djela, svaki haber je djelo!

Povezano Još članaka od istog autora

Komentarisanje zatvoreno