Bihaćki ortopedi na 1. Međunarodnom medicinskom kongresu u Ljubljani (FOTO)

11. i 12. novembra 2016. godine u Ljubljani (SLO) održan je Prvi medicinski kongres u organizaciji kompanije NHZ i My Doctor in Europe. Prvi dio se održao 11. novembra u zgradi Ljekarske komore Slovenije dok je drugi do održan u Portorožu u sali hotela Kepinski.

Pored visokih evropskih i svjetskih zvaničnika i stručnjaka i Unsko-sanski kanton je imao svoje predstavnike. Specijalisti ortopedije u kantonalnoj bolnici „Dr Irfan Ljubjankić“ primarijus dr. Pašaga Begić, dr. Iskra Troha kao i specijalizant dr. Safet Kuduzović prisustvovali su kongresu te se upoznali sa najnovijim dostignućima moderne ortopedije, koja je u našoj zemlji još uvijek u velikom zaostatku prvenstveno zbog visoke tehnologije koja se danas u svijetu koristi, dok je u našoj zemlji još uvijek nepoznanica.

080prof. Halid Kurtović, Prof. Enes Hašić, PhD, dr. Pašaga Begić, dr. Asim Busch-Pusitsch, Adem Jakupović, Zijo Halilović

Prvi dan kongresa bio je posvećen stručnim znanjima iz oblasti ortopedije. Renomirani međunarodni stručnjaci podijelili su svoja izuzetna znanja i iznenadili publiku dostignućima današnje medicine. Ortopedska kirurgija je sve manje i manje invazivna, često uz pomoć računara omogućava liječenja kompleksnih oboljenja uz korištenje novih tenhnologija i implantologije koja su do skoro bila nemoguća.

141Prof. Heiko Koller, MD, PhD, Ortopedski kirurg – Liječenje složenih deformiteta kičme pri neuro ortopedskim oboljenjima

Drugi dan kongresa bio je posvećen medicinskom turizmu i predstavljanju slovenskih prirodnih banja, pri čemu su čak i gosti iz Slovenije ostali zapanjeni prirodnim bogatstvima i mogućnostima slovenskih banja u oblasti prevencije i rehabilitacije, što je ujedno i vrhunski marketinški potez tvrtke NHZ u predstavljanju Slovenije kao idealne destinacije za tzv. medicinski turizam.

067Mr. Nagib Ghawi dr.med., Mr. Alhin Q Ari Mohamed, Mr. Mohamed Raied (Chairman of the Board, member of Libya parlament),
dr. Asim Busch-Pusitsch (CEO, NHZ Company), Eshawish Abduelaziz ( President of P.I.B. Libya), Mr. Khaled Al Husaini (Kuwait)

Kongresu su prisustvovali mnogi ugledni zvaničnici Slovenije i Evrope. Pored mnogobrojnih zvaničnika kongresu je pristustvovao i princ Sheikh Talal Mohammad Al-Sabah iz Kuvajta i dr Sulaiman Al Herbish, šef Zdravstvenog ureda Kuvajta u Njemačkoj- Frankfurt, te visoki zvaničnici libijske delegacije, uključujući Abduelaziz Eshawish, predsjednik libijskog Odbora za investicije i privatizaciju, Raied Mohammed AbdulKarim, član parlamenta Libije, i dr. Essam Yusaf khlifa Zahaf, šef Službe za međunarodnu suradnju libijskog odbora za investicije i privatizaciju, Mitja Bervar, Predsjednik Nacionalnog savjeta Slovenije, i Robert Medved, sekretar zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravstva Slovenije, te mnogi drugi renomirani medicinski stručnjaci.

111

093

/usn.ba

Povezano Još članaka od istog autora

Komentarisanje zatvoreno