Organizatora “Labuđeg jezera” iznenadila hladnoća: Smrznuti posjetioci bježali sa predstave

Ako smo već ovoliko platili karte, barem smo trebali imati normalne uslove da gledamo predstavu, a ne da se smrzavamo nekoliko sati, govori ogorčena Sarajka

Iako je nesvakidašnji spektakl u Sarajevu „Labuđe Jezero“ u izvedbi Carskog ruskog baleta, oduševio mnogobrojnu publiku u Zetri, mnogi posjetioci su morali napustiti predstavu ranije zbog neizdržljive hladnoće.

– Stvarno sam uživala u baletu, ali sam morala izaći prije kraja, jer je zima bila nepodnošljiva. Mislim da je temperatuta u Zetri bila ista kao i vani. Svi smo se mrzli tokom čitave predstave, omotani šalovima i kapama, a veliki broj ljudi je izašao ranije – istakla je za Faktor Lejla Eminović.

Dodaje da su svi ogorčeni što organizatori nisu ranije zagrijali dvoranu i što nije bilo adekvatnog grijanja.

– Ako već organizuju ovakav događaj, onda ga trebaju organizovati kako treba. Ako smo već ovoliko platili karte, barem smo trebali imati normalne uslove da gledamo predstavu – govori ova Sarajka.

Organizator ovog događaja, kojeg su mnoge Sarajlije sa nestrpljenjem čekale, Sarajevodisk jučer je uputio izvinjenje posjetiocima zbog neadekvatno zagrijanog prostora.

– Nažalost, neuslovnost dvorane i nagli pad temperature tog dana učinili su da istinski praznik baleta nismo ispratili u savršenim uslovima, uprkos svim naporima i nastojanjima da se dvorana zagrije. Budući da Zetra nema vlastiti sistem zagrijavanja, angažovana je i eksterna kompanija koja je pokušala učiniti prostor što ugodnijim, ali to nije bilo moguće, kako zbog temperature zraka koja je u petak naglo pala, tako i zbog uslova same dvorane – pravdaju se organizatori.

/ faktor.ba

Povezano Još članaka od istog autora

Komentarisanje zatvoreno